Beleggingsverzekeringen

De afgelopen jaren zijn beleggings- en spaarverzekeringen veel onder de aandacht geweest. Hieruit is ook de term ‘woekerpolis’ ontstaan. Wilt u ook graag weten waar u verstandig aan doet met uw beleggings- of spaarverzekering? Neem dan contact met mij op. MDC financieel raadgever helpt u de juiste stappen te zetten.

Wat is een beleggings- of spaarverzekering?

In allerlei financiële producten kan een beleggingsverzekering aanwezig zijn: koopsommen, lijfrentes, pensioenverzekeringen, beleggingshypotheken, etc.

Een beleggingsverzekering is een combinatie van beleggen en een overlijdensverzekering.

Het beleggen is er om vermogen op te bouwen, zoals voor een hypotheek of pensioen. De overlijdensverzekering zorgt er bijvoorbeeld voor dat bij uw eventuele overlijden de hypotheek alsnog doorbetaald wordt en de bank de lening die ze u verstrekt hebben niet helemaal kwijt is.

Een beleggingsverzekering is een populair product. De beleggingscomponent betekent dat u kunt meeprofiteren van koersstijgingen in aandelen, waardoor u in het gunstigste geval veel minder van uw eigen geld hoeft in te leggen. De overlijdensverzekering zorgt ervoor dat het geld beschikbaar komt, zelfs als u tijdens de looptijd komt te overlijden.

Vermogen MDC financieel raadgever Beesd

Is mijn beleggingsverzekering nog wel de goede keuze?

Veel mensen zijn geld kwijtgeraakt op hun beleggingsverzekeringen, of hebben gemerkt dat hun premie een stuk minder snel gedaald is dan voorspeld. Dit bewijst niet dat u een woekerpolis hebt: koersschommelingen zijn een inherent onderdeel van de aandelenmarkt, en de beleggingsverzekering verzekert daar dan ook niet tegen.

Een beleggingsverzekering is een woekerpolis als een groot deel van uw geld de aandelenmarkt niet eens bereikt doordat er te hoge kosten ingehouden zijn op uw inleg. Hierdoor besteedt uw geld de eerste jaren op de aandelenmarkt aan het inhalen van die achterstand, en loopt uw vermogensopbouw vertraging op.

Ik ben bang dat ik woekerpolis heb. Wat nu?

Ik zoek voor u uit of uw spaar- of beleggingsverzekering inderdaad te hoge kosten inhoudt. Daarna bedenken we samen wat de voordeligste aanpak is. Het is namelijk niet verstandig om direct over te stappen naar een andere beleggings- of spaarverzekering:

Beleggings- of spaarverzekeringen hebben vooral hoge kosten vlak na het afsluiten. Opzeggen helpt u niet om dat geld terug te krijgen! Wellicht biedt uitgerekend uw huidige beleggings- of spaarverzekering de beste vooruitzichten voor vermogensopbouw in de toekomst
Vaak is uw beleggingsverzekering gekoppeld aan een ander financieel product, zoals een hypotheek. Het is vaak niet mogelijk om de producten te ontkoppelen zonder dat u een fikse boete oploopt of een aanlokkelijk voordeel kwijtraakt.
Het is niet altijd duidelijk wat de voorwaarden zijn van een nieuwe beleggingsverzekering. Hierdoor is er een risico dat u onverhoopt een nieuwe ongunstige beleggingsverzekering afsluit.

Samen zullen we uw situatie analyseren en bepalen wat u het meeste oplevert. Hierdoor kunt u met een gerust hart blijven of overstappen, en komt u niet meer voor nare verrassingen te staan. Neem vandaag nog contact op.