Het regelen van financiële zaken is makkelijker geworden. Zo kun je meer online regelen. Toch kloppen de meeste Nederlanders aan bij een financieel adviseur als er belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Eerder nog dan bij een bank. En terecht: we besparen onze klanten honderden euro’s per maand.

Hoog opgeleiden vragen sneller advies
Wie hulp nodig heeft bij zijn geldzaken, klopt voor eenvoudige vragen meestal aan bij zijn partner of een familielid. Bij ingewikkelde hypotheek- of pensioenvragen gaan de meeste Nederlanders naar hun financieel adviseur. Een kleiner deel gaat met hun vragen naar de bank. En hoger opgeleiden zijn sneller geneigd om hun financieel adviseur te raadplegen.

“Bij ingewikkelde hypotheek- of pensioenvragen gaan de meeste Nederlanders naar hun financieel adviseur.”

Dit alles blijkt uit onderzoek gedaan door het overheidsplatform Wijzer in Geldzaken dat onderzocht hoe Nederlanders het regelen van geldzaken hebben ervaren in de afgelopen tien jaar.

Onze klanten besparen honderden euro’s
Dat advies vragen zinvol is, blijkt wel uit het feit dat we het afgelopen jaar voor vele van onze klanten honderden euro’s hebben kunnen besparen op hun maandlasten. Besparingen van in totaal 300 tot 600 euro zijn daarbij niet ongebruikelijk. Op jaarbasis hebben we het dan over duizenden euro’s. Deze besparing zat hem vooral in het oversluiten van de hypotheek. Maar ook op verzekeringsportefeuilles besparen we vaak mooie bedragen.

“Dat advies vragen zinvol is, blijkt wel uit het feit dat we het afgelopen jaar voor vele van onze klanten honderden euro’s hebben kunnen besparen op hun maandlasten.”

Wanneer vooral gunstig
Consumenten die in de periode 2009 tot en met 2012 de rente voor 10 jaar vast hebben gezet, betalen waarschijnlijk een hoge rente van 4 à 5%. Op dit moment kun je de rente voor 10 jaar met NHG vastzetten tegen een percentage net boven de 1%. Wanneer je sinds het afsluiten van de hypotheek niet meer bent verhuisd en je hebt de hypotheek sindsdien niet meer aangepast door oversluiten of rentemiddeling, dan valt er in veel gevallen flink te besparen op de hypotheeklasten.

“Wil je weten hoeveel we voor jou kunnen besparen op je maandlasten? Neem dan gelijk contact met ons op voor het maken van een afspraak.”

Ook besparen?
Wil je weten hoeveel we voor jou kunnen besparen op je maandlasten? Neem dan gelijk contact met ons op voor het maken van een afspraak. We rekenen dan alles voor je door en geven je een eerlijk en duidelijk advies. Zo begin je 2020 wel heel prettig.