Zelf sparen voor je uitvaart kost bij de huidige rentestand duizenden euro’s meer dan wanneer je een uitvaartverzekering afsluit. Dat is gek hè? We leggen het je uit.

Bij de huidige rentestand is het voordeliger om een uitvaartverzekering af te sluiten dan om zelf te sparen voor je uitvaart. Door de lage rentestand van dit moment moet je bijna alles echt sparen en is er weinig rendementsopbouw. Wanneer je een polis afsluit moet je de premie betalen. Deze premie is echter veel lager dan het bedrag dat je verzekerd voor de uitvaart. Hierdoor zijn mensen die zelf voor hun uitvaart sparen vaak duizenden euro’s meer kwijt dan wanneer ze een uitvaartverzekering afsluiten.

Jongeren betalen minder voor totale uitvaartverzekering
Vaak wordt er pas op latere leeftijd een uitvaartverzekering afgesloten. Het is immers niet iets waar je als jongere mee bezig bent. Toch is het handig om meteen als 18-jarige te doen. Jongeren betalen namelijk over de hele looptijd de minste premie. Toch hebben ze hetzelfde verzekerde bedrag en een levenslange dekking. Statistisch gezien is de 18-jarige zelfs langer verzekerd tegen een lagere premie. Je betaalt namelijk lang niet altijd gedurende de hele looptijd een premie zoals bij veel andere verzekeringen wel het geval is. En ook na de premielooptijd (dus na de periode waarin je premie moet betalen) ben je levenslang verzekerd.

Premieverschillen kunnen oplopen tot duizenden euro’s
Uit onderzoek onder vier grote uitvaartverzekeraars bleek dat de premieverschillen tussen verzekeraars opmerkelijk groot zijn. Bij een dekking van 7000 euro (de gemiddelde kosten van een uitvaart) kan het premieverschil bij een tweepersoonshuishouden oplopen tot 2131 euro. De premieverschillen worden nog veel hoger bij een dekking van 10.000 euro. Dan is het verschil voor een tweepersoonshuishouden maar liefst 3636 euro.

Korte premielooptijd vaak goedkoper
Verder blijkt dat uitvaartverzekeringen met een korte premielooptijd vaak veel goedkoper zijn. Je betaalt dan tijdens een kortere periode een iets hogere premie. Daarna betaal je geen premie meer, maar ben je wel levenslang verzekerd.

Vergeet de voorwaarden niet
Behalve premieverschillen zijn er ook verschillen in dekking. Zo zijn kinderen soms gratis meeverzekerd, maar dat is niet bij alle verzekeraars het geval. Het is daarom belangrijk om ook de voorwaarden in de afweging mee te nemen.

Samenvattend is het afsluiten van een uitvaartverzekering zeker het overwegen waard. Wil je meer weten of een offerte ontvangen? Neem dan contact op we regelen het graag voor je.

Bron onderzoek en afbeeldingen: uitvaartverzekeringswijzer.net